به گزارش پایگاه فرهنگی اجتماعی آحاد، محمدرسول علی بابایی طی نشستی به بررسی وظایف گروه های مردمی پرداخته است که در ادامه فیلم و متن سخنان ایشان را ملاحظه می نمایید:
پرسش اول این است که ما اصلا میخواهیم چه کاری انجام دهیم؟ این ما به معنای یک گروه مردمی دنبال چیست و میخواهد چه کاری انجام دهد؟ بعضی از گروه های مردمی چون هیچ کار و هیچ فرصتی در اختیارشان نیست به این جمع بندی رسیدند که یه کاری را راه بیندازند، مثلا میگویند به ما که پست و مقامی در مجموعه ها و نهاد های دولتی ندادند، پس یه کار مردمی انجام میدهیم، و اگر پست و مقامی در فضای دولتی و حاکمیتی به آنها داده شود، بلافاصله کار مردمی را رها و در فضای حاکمیتی و دولتی مشغول به کار میشوند، پس فعالیت مردمی برایشان هیچ اصالتی ندارد، و این گروه به این صورت هستند که اگر از آنها بپرسیم برای چه کار مردمی انجام میدهند میگویند که چون کاری نداریم.
گروه دیگری هستند که میگویند ما یک سری فعالیت ها را انجام میدهیم تا وجدانمان آرام بگیرد، و بالاخره در فضای اجتماعی کاستی ها و ظرفیت های نهفته ایی را میبینند که فعال نشده، بنابرین میخواهند کاری انجام دهند و یک شمعی در تاریکی روشن کنند، یعی در نهایت نا امیدی به دنبال حرکت هستند و نا امیدی آنها را به سکون نرسانده ولی خیلی امیدوارانه کار نمیکنند، یک چراغ روشن کردند که فقط کنار خودشان روشن شود.
حرکت مردمی!
اما یک جریان و نگاه دیگری هست که وقتی میپرسیم چرا کار مردمی را انجام میدهید، یک نگاه و دورنمایی از این حرکتی که انجام میدهند در ذهنشان است و اساسا تحول کلان کشور و رکن تمدن سازی را حرکت مردمی میدانند، یعنی میگویند ما اگر بهترین دولت و کارآمد ترین دولت را داشته باشیم، تمدن اسلامی بدون مردم و بدون آن حرکت مردمی ساخته نمیشود!
پس پاسخ به پرسش اول به این صورت است که ما به عنوان یک گروه مردمی چه کاری باید انجام دهیم؟ ما باید یکی از مهم ترین پایه های تمدن سازی یعنی حرکت اجتماعی و حرکت مردمی را برای تحقق تمدن ایجاد کنیم. این گروه های مردمی به فکر حل مسئله، تحول منطقه، تحول عرصه های مختلف در کشور می افتند، به خاطر اینکه اساسا دورنمایی که از تمدن اسلامی و تصویر اجمالی ایی که از تمدن اسلامی و پیشرفت اسلامی ایرانی دارند، “تحول، پیشرفت و تمدن مردم پایه هست” .
حتی برخی تصور میکنند که ما اقدامات و گروه های جهادی و مردمی را انجام میدهیم به عنوان یک مسکن و مقدمه و … در حالی که در نگاه حضرت آقا و در نگاه اندیشه انقلاب اسلامی، حرکت های اجتماعی و مردمی و جهادی عین همان ایجاد کردن بخشی از آن پیشرفت و تمدن است،
اصلا نگاه مقدمه ای و ابزاری نمیشود به آن داشت و کاملا یکی از حرکت های اصلی این است که دارد اتفاق می افتند، پس از پرسش اول رد میشویم، ما به عنوان یک گروه مردمی چه کاری باید انجام دهیم؟ ما میخواهیم یکی از مهم ترین پایه های تمدن اسلامی و پیشرفت اسلامی را که حرکت بدنه اجتماعی و جمع مردم برای رقم زدن تحول، پیشرفت و حل مسئله است را ایجاد کنیم، نه به عنوان یک کار جمعی یا یک کار جایگزین و نه به عنوان یک کار کوچک و کم اثر، بلکه به عنوان اصل کار، یا حداقل با مسامحه یکی از مهم ترین ارکان…