به گزارش آحاد، حجت الاسلام امید محلاتی معاون راهبری بنیاد هدایت، در دومین روز از رویداد آرمان ۱ که در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز مسجد مقدس جمکران برگزار شد، به موضوع «حلقههای میانی و ویژگیهای شش گانهاش» پرداخت و اظهار داشت: شیعه از ابتدا تحول خواه و تحول آفرین بوده و این ماجرا در عصر صفویه به اوج خودش رسید؛ مساجد در این دوره هم مرجعیت عبادی داشتند و هم مرجعیت علمی و اجتماعی و هم حل منازعات بودند؛ در همه این امور مساجد مرجع بودند.
وی ادامه داد: مساجد در آن زمان مستقیما بر بازار نظارت داشتند و در نظام اقتصادی، محور بودند و حکمرانی از مسجد در حال اتفاق افتادن بود؛ یک جریان نفوذی رخ داد که صرفا نفوذ اقتصادی و چپاول نبود.
حجت الاسلام محلاتی تمدن اسلامی یادآور شد: تمدن غرب بعد از رنسانس در حال شکل گیری بود و تمدن اسلامی رقیب خود میدانست بنابراین تمام تلاش خود را با جریان نفوذ برای گسترش نظامات تمدن غربی به کار گرفتند تا مظاهر تمدنی شیعه از بین برود؛ خصوصا برای نقش هایی که مسجد داشت، رقیب تراشی کردند و با تأسیس دالفنونها و محکمهها و بانک و… بر مبنای نظامات غربی پروژه نفوذ را پیش بردند.
نهضت تحریم تنباکو؛ قله مبارزه با نفوذ
معاون راهبری بنیاد هدایت به نقش علما در مقابله با جریان نفوذ، پرداخت و گفت: وقتی غربی ها با حرکت های مستشاری و فعالیت های خود شروع به نفوذ کردند، علما این نفوذ را حس کردند و به مقابله با این جریان پرداختند؛ این جملات در کلمات علما درهمان سال ها پر تکرار است که «جامعه اسلامی در حال تشبه به کفار است و باید حرکتی کرد».
وی ادامه داد: علما تلاش های فروانی برای مقابله با جریان های استعماری و نفوذ کردند که نمونه این تلاش ها را می توان در جریان صدور فتوای تحریم تنباکو از سوی میرزای شیرازی، دید.
حجت الاسلام محلاتی خاطرنشان کرد: جریان تحریم تنباکو صرفا یک موضوع نبود، بلکه قیام علما برای مقابله با جریان نفوذ بود؛ بنابراین به تعبیر رهبر بزرگوار ما، انقلاب اسلامی با جریان مقابله نفوذ و از ۱۲۷۰ آغاز شد و تا ۱۳۲۳ این درگیری ادامه داشت و توانستیم قله مقابله با نفوذ را فتح کنیم؛ الان هم می توانیم با جریان های نفوذ مقابله کنیم.
اخراج طاغوت و ثبیت نظام؛ دو قله دیگری که فتح شد
وی اخراج طاغوت را دومین قله فتح شده انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: حرکت اخراج طاغوت از سال ۱۳۲۳ آغاز شد و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ این اتفاق نیز رقم خورد و دومین قله نیز فتح شد.
معاون راهبری بنیاد هدایت به سومین قله ای که به برکت انقلاب اسلامی فتح شده اشاره و ابراز داشت: حرکت سوم ما تثبیت این انقلاب بود که از ۲۲ بهمن ۵۷ آغاز شد و تا ۲۲ بهمن ۹۷ ادامه پیدا کرد؛ ۱۸ کودتا در این سال ها اتفاق افتاده و ۴۰ گروه مخالف نظام تلاش می کنند تا این نظام برپا نماند. ترورهای گسترده و تحریم ها انجام شد؛ با این حال انقلاب اسلامی در طول ۴۰ سال و با وجود دشمنی ها و کارشکنی ها به راه خود ادامه داد و فتح قله تثبیت نظام اسلامی نیز رقم خورد.
ساخت آینده؛ قلهای که در پیش است
وی ساخت آینده را چهارمین قله پیش روی انقلاب اسلامی برشمرد و بیان کرد: از ۲۲ بهمن ۹۷ قله ساخت آینده آغاز شد؛ بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نقشه ساخت آینده است که توسط رهبر معظم انقلاب تقریر و منتشر شد.
حجت الاسلام محلاتی تأکید کرد: در این گام تحولاتی که در دنیا شکل می گیرد و نظم جدیدی که در دنیا در حال وقوع است، توسط فرزندان خمینی(ره) در حال شکل گیری است. نظام غربی در این برهه میدان دار نیست بلکه این محور مقاومت است که معادلات را تغییر می دهد؛ باید آینده انقلاب اسلامی را این دوره بسازیم.
وی ادامه داد: طرح ما ایجاد تمدن نوین اسلامی است و در جبهه مقابل تمدن غرب رو به زوال است و به خاطر همین الگوی جدید تمدنی خود را رو کرده اند و پیگیری می کنند؛ آنچه غرب به دنبال آن است الگوی حکمرانی فضای مجازی است که اگر اتفاق بیفتد دیگر چیزی از دین و معنویت باقی نمی ماند و ما باید وظیفه خود را در این برهه و ساخت آینده انقلاب اسلامی بدانیم و بر اساس آن عمل کنیم.
حلقه های میانی؛ عنصر ساخت آینده
معاون راهبری بنیاد هدایت در ادامه به بیان عنصر ساخت آینده اشاره کرد و گفت: پس از صدور بیانیه گام دوم از طرف رهبر معظم انقلاب، افراد گوناگون دغدغه داشتنند که چطور باید دغدغه ولی جامعه را عملی کنند؛ خود رهبرمعظم انقلاب در سخنرانی یکم خرداد ۹۸ حلقه های میانی را مخاطبان پیاده سازی گام دوم و ساخت آینده کشور دانستند.
وی در ادامه به بیان ویژگی های حلقه های میانی از نگاه ولی جامعه پرداخت و گفت: حلقه های میانی ویژگی هایی دارد؛ تیم بودن و مجموعه ای کار کردن اولین ویژگی حلقه های میانی است؛ حلقه های میانی به صورت تیمی کار می کنند؛ تقسیم وظایف دارند و مدل ارتباطی آن ها هم بر اساس اخوت و برادری و بر اساس پیوندهای ولایی و تشکیلات توحیدی است.
حجت الاسلام محلاتی مردمی بودن و وابسته نبودن را دومین ویژگی حلقه های میانی معرفی کرد و گفت: اگر وابستگی به نهادها اتفاق بیفتد نتیجه اش همان بازی کردن در زمین تمدن غرب خواهد بود و کارها متأثر از نظامات حاکم خواهد بود که وام گرفته از تمدن غربی هستند.
وی سومین ویژگی حلقه های میانی را شناخت از صحنه داشتن آن ها عنوان کرد و گفت: حلقه های میانی از اتفاقات بین المللی تا اتفاقاتی که در محله خودشان رقم می خورد درک درست دارند و طرح کلان ولیّ و نقشه پیشرفت را می دانند و بر اساس آن عمل می کنند.
معاون راهبری بنیاد هدایت در بیان چهارمین ویژگی حلقه های میانی گفت: حلقه های میانی ظرفیت هاو نقاط امید بخش را خوب می شناسند و با اتکا بر همین نقاط امید بخش راهکار برای حل مسأله ها دارند.
وی داشتن چشم انداز و جهت گیری تمدنی دارد را دیگر ویژگی حلقه های میانی از نگاه رهبر معظم انقلاب برشمرد و گفت: از ویژگی های حلقه های میانی مطلوب رهبری این است که می داند چه می کند و از قله ای که می خواهد به آن برسد تصویر دارد و در نهایت ششمین ویژگی حلقه های میانی این است که برای پیشبرد اهداف خود راهکار های عملیاتی طراحی کرده و پیگیری می کند تا اجرا شود.
مسجد مرکز و امام محور فعالیت حلقههای میانی است
حجت الاسلام محلاتی خاطر نشان کرد: مرکز حلقه های میانی مسجد و محور آن هم امامان هستند؛ باید تلاش کنید این ۶ ویژگی را در مساجد شکل بدهید و هر مسجد باید یک حلقه میانی باشد .
وی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت های مسجد می توانید حلقه های میانی دیگری را نیز به کار بگیرید و از ظرفیت های حلقه های میانی فعال در مساجد مانند هیئت و… برای حل مسائل محله بهره گرفت.