به گزارش پایگاه فرهنگی اجتماعی آحاد، به نقل از پایگاه خبری دکتر سعید جلیلی، روز یکشنبه 7 اسفند، دکتر سعید جلیلی از ساعت 13:30 در نشست صمیمی با اساتید دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) حضور یافت و با آنها پیرامون مسائل روز کشور گفتوگو کرد و سپس در ساعت 15:30 در جلسه پرسشوپاسخ با دانشجویان این دانشگاه حضور یافت.
رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب، نیازمند حرکتی شایسته انقلاباسلامی
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، با بیان این که آنچه در انقلاباسلامی شکل گرفته یک نگاه متعالی بوده، یکی از افتخارات انقلاباسلامی را نگاه به قلهها عنوان کرد و اظهار داشت که اگر میخواهیم از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم، این مسئله نیازمند یک حرکت جدی و شایسته انقلاباسلامی است.
کارویژه و مأموریت دانشگاه؛ تفکر مدبرانه و فکورانه برای حل مسائل کشور
دکتر سعید جلیلی با بیان اینکه باید بدانیم در چه نقطهای هستیم، ترسیم وضعیت کنونی را یکی از بحثهای مهم دانست و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دهه هشتاد پیرامون برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی، یکی از وظایف سترگ دانشگاه و یکی از کارویژههای برگزاری اینگونه جلسات را تعریف کار و مأموریت برای دانشگاه دانست.
دکتر سعید جلیلی با اشاره به فرمایش چندسال قبل مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان و توصیه ایشان به تفکر مدبرانه و فکورانه، از دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله خواست تا برگزاری چنین جلساتی را برای تفکر و تدبر در مسائل جامعه ادامه دهند.
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، فضای دانشجویی را فضای آزادگی و آزاداندیشی توصیف کرد که دانشجو در این فضا با فطرتی پاک و فاقد محافظهکاری، مباحث را طرح و به بحث پیرامون این مسائل میپردازد. وی در ادامه با اشاره به فضای جلسات پرسشوپاسخ دانشجویی با تایید لزوم وجود این فضا، از دانشجویان خواست تا قضاوت صحت مطالب را تابعی از سوت و کف قرار ندهند.
دکتر سعید جلیلی با بیان این نکته که دانشگاه نباید منفعل شود، اظهار داشت که اگر برای دانشگاه جهت اشتغالزایی و ارزآوری ماموریت تعریف شود، آنگاه مهاجرت نیز معکوس میشود. وی نقش دانشجویان را در تعریف این ماموریت در برنامه هفتم توسعه بسیار مؤثر دانست. وی همچنین از دانشجویان خواست تا روند جاری و مسائل روز کشور را دنبال کنند، کارهای خوب انجام شده را تایید و کارهای اشتباه را بیان کنند. همچنین اگر در انجام کاری نواقصی وجود دارد سعی کنند تا نواقص آن برطرف شود.
مسئول دانستن آحاد جامعه در کنار دولت؛ تمایز اندیشه دینی با دیگر اندیشهها
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یکی از تمایزات اندیشهی دینی با دیگر اندیشهها را تعریف ماموریت برای آحاد جامعه، در کنار تعیین کارویژههای دولت دانست و اظهار داشت: عدالت زمانی محقق میشود که هم مسئولین برای آن حرکت کنند و هم مردم برای آن قیام کنند.
دکتر جلیلی در ادامه با اشاره به موفقیتهای حاصل شده در انقلاباسلامی، دفاع مقدس و دیگر عرصهها گفت: این موفقیتها زمانی حاصل شد که آحادجامعه نسبت خود را با این جبهه پیدا کردند.
وی در ادامه با اشاره به تعالیم دینی و آموزههای امام سجاد (ع)، در توضیح این فراز از دعای حضرت که: «خداوندا فعالیتهای ما را در آن جهتی قرار ده که فردا دربارهی آن کار از ما سئوال خواهی کرد»، موضوعی که این مسئله را تعریف میکند را «وُسع افراد» دانست و پرسید آیا ما به اندازهی وسعی که در توان ماست، مسئولیت خود را انجام دادهایم؟
تحمیل هزینههای مضاعف با تکرار تشخیصها و تجویزهای غلط
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه اگر ملتی حافظه تاریخی خود را از دست بدهد، گرفتار افزایش مکرر هزینهها میشود، فراموشی تجربههای تلخ را باعث تکرار آن تجربهها و فراموشی موفقیتها را باعث صفر شدن پیشرفتها دانست. وی با اشاره به معنی لغوی «کُفر به معنای پوشاندن»، یک بعد رفتارهای دشمنان با انقلاب اسلامی را با هدف فراموش کردن حافظه تاریخی جامعه عنوان کرد.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی، نگاه به آینده با استفاده از تجارب گذشته را نیازمند بررسی تحولات محیطی اعم از تحولات داخلی، منطقهای و بینالمللی دانست.
دکتر جلیلی، لازمهی یک تجویز صحیح در پزشکی را تشخیص درست بیماری و توصیف کامل از آن عنوان کرد و بیان داشت که در همهی عرصههای کشور نیز برای ارائه راهحل مشکلات باید توصیف کامل و تشخیص درستی از موضوع داشت. وی در ادامه بیان کرد که برای داشتن تشخیص و تجویز کامل علاوهبر در نظر گرفتن شرایط بیمار باید محیط حضور بیمار را نیز در آن لحاظ کرد. او همچنین تاثیرگذاری بهداشت را زمانی مؤثر دانست که علاوه بر «درمان» بیماری به «پیشگیری» و «بهزیستی» جامعه نیز کمک شود.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به توافق صورت گرفته در دولت قبل اظهار داشت که در آن زمان در موضوعی تشخیص و تجویزی صورت گرفت که فلان توافق مسائل کشور را حل میکند و مردم هم انتخاب کردند، اما در طول هشتسال نهتنها مسائل حل نشد بلکه رشد هشت درصدی که در برنامه ششم توسعه تعریف شده بود، به صفر و حتی منفی یک رسید.» وی در ادامه با بیان اینکه اگر این تجویز غلط بوده نباید تکرار شود، تکرار این تشخیص و تجویز در افکار عمومی را موجب پرداخت هزینه مضاعف دانست.
اگر شناخت و تشخیص درستی نداشته باشیم، دشمن نقاط قوت را بهعنوان نقاط ضعف معرفی خواهد کرد
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه اگر توصیف و تشخیص درستی از صحنه صورت نگیرد دشمن برای ما صحنهآرایی خواهد کرد، اظهار داشت: اگر شناخت درستی از تحولات محیطی صورت نگیرد، دشمن نقاط قوت را بهعنوان نقاط ضعف به جامعه معرفی خواهد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن تلاشهای دشمنان در تقابل با انقلاباسلامی از جنگ، ترور و تهدید تا تحریم و فشارهای اقتصادی اظهار داشت: دشمنان هرچه در توان داشتند برای تقابل با انقلاب اسلامی بهکار بردهاند و گزینهی قابل توجه دیگری ندارند.
دکتر سعید جلیلی راهاندازی با صرفهی شبکه بهداشت، 20 سال افزایش در شاخص امید به زندگی، کاهش مرگ و میر نوزادان، برقرسانی و گازرسانی به اکثر روستاها و آبادیهای کشور، پیروزی در هشتسال جنگ تحمیلی و همچنین اعتراف دشمن به شکست راهبرد «فشار حداکثری» را از جمله دستاوردهای انقلاباسلامی شمرد و تأکید کرد راهحل برطرف کردن نقاط ضعف، تکیه بر نقاط قوت است.